Oprichting GroenLinks Westerkwartier

Er is een nieuwe afdeling GroenLinks Westerkwartier opgericht. Dit besluit is genomen met het oog op de vorming van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Er is een nieuwe afdeling GroenLinks Westerkwartier opgericht. Onlangs besloten de verschillende afdelingen GroenLinks in het Westerkwartier op te gaan in een nieuwe afdeling Westerkwartier. Dit besluit is genomen met het oog op de vorming van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

De ledenvergadering van de nieuwe afdeling koos een bestuur met Arie van Wijk, Jessica Koetsier, Ben Kunst, Hiltje Hof en Albert Gelderman.

GroenLinks groeit. De nieuwe afdeling telt op dit moment ongeveer 110 leden. De komende maanden zullen nieuwe leden geworven worden.

GroenLinks zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. In de huidige situatie tellen de GroenLinks-fracties samen in het Westerkwartier zeven raadsleden. De partij kent twee wethouders: Henk Bakker (Zuidhorn) en Karin Dekker (Leek).

Afdelingsvoorzitter Arie van Wijk is blij met de nieuwe afdeling: “GroenLinks vervult een belangrijke functie in het Westerkwartier. Wij zijn kritisch, maar zijn tegelijkertijd ook bereid onze ideeën in de praktijk te brengen in de colleges. Wij zorgen in de gemeenteraden en colleges dat het beleid socialer en groener wordt.”

Jan Wessels, fractievoorzitter in Grootegast, ziet in Westerkwartier-verband meer mogelijkheden voor inspraak van inwoners: “Als je met een nieuwe gemeente begint, kun je vanaf het begin beter rekening houden met inspraak en moderne vormen van betrokkenheid van inwoners.”

Albert Houwer, fractievoorzitter in Leek: “Een duidelijker geluid van GroenLinks helpt het milieu en het bijzondere landschap in het Westerkwartier beter te beschermen.”

Klaas-Wybo van der Hoek, fractievoorzitter in Zuidhorn: "Nu de nieuwe gemeente een feit is, moeten samen werken aan een rechtvaardiger Westerkwartier. Armoede de wereld uit, beginnen uit het Westerkwartier.”