Mogelijk drempels in Carolieweg bij Niebert om verkeer af te remmen

GroenLinks-raadslid Aartjan Feitsma stelde vragen aan de gemeente over de verkeersveiligheid.  Hij drong aan op maatregelen nadat de afgelopen tijd vier auto’s achtereen dwars door een haag pardoes een tuin met speeltoestellen inreed.

Volgens Feitsma voelen veel bewoners zich na deze incidenten onveilig. De Halbe Wiersmaweg-Carolieweg geldt als ontsluitingsroute voor verkeer vanuit Zevenhuizen en Roden naar de rijksweg A7 bij Boerakker.

Om de snelheid van passerende auto’s te remmen overweegt de gemeente Westerkwartier nu verkeersdrempels aan te leggen in de Carolieweg bij Niebert.

De nabijgelegen Halbe Wiersmaweg is al langer met soortgelijke licht glooiende verkeersdrempels uitgerust. Die moeten ertoe leiden dat de drie- tot vierduizend voertuigen die per etmaal passeren, zich houden aan de snelheidslimiet van 60 kilometer per uur. Aanwonenden klagen nog steeds over hardrijders. Volgens de gemeente staat regelgeving in het buitengebied niet toe de limiet te verlagen tot 30. Over de mogelijke plaatsing van drempels gaat de gemeente nog in gesprek met de buurtbewoners. Verder wil de gemeente nog tijdelijke zogenoemde smileys plaatsen.