In de oude gemeenten van het Westerkwartier waren de duurzaamheidssubsidies in 2018 een groot succes. Ze hebben geholpen om honderden woningen duurzamer te maken.

 In afwachting van nieuw beleid kun je nu geen subsidie voor woningisolatie of zonnepanelen aanvragen in het Westerkwartier.
GroenLinks wil dat er zo snel mogelijk weer geld beschikbaar komt, zodat de verduurzaming door kan gaan en de inwoners van het Westerkwartier daar...bij gesteund worden. Ons gemeenteraadslid Han Warmelink zal hierover op 30 januari vragen aan het college van B&W stellen.
Han zegt hierover: “Isoleren van woningen, aanschaffen van zonnepanelen en dergelijke zijn juist nu erg belangrijk, omdat voor huishoudens energie behoorlijk duurder is geworden. Vooral midden- en lagere inkomens voelen dit in hun portemonnee. Bovendien moeten de klimaatdoelen ook gehaald worden. Uit tussentijdse rapportages aan de oude raden blijkt dat de duurzaamheidssubsidies succesvol zijn geweest. Daarom dringt GroenLinks aan op het zo snel mogelijk openen van een subsidieregeling voor duurzaamheid. Daarmee kan verduurzaming van onze gemeente met zo min mogelijk oponthoud voortgezet worden.”