Dorpentour -Dag 2-

Garnwerd, Saaksum, Oldehove en Niehove
 

Met prachtig herfstweer heeft GroenLinks Westerkwartier op zaterdag 20 oktober haar dorpentour vervolgd. We begonnen in Garnwerd met als start een kopje koffie in het mooie café Hammingh. De reacties in Garnwerd waren over het algemeen erg positief: "Goed dat jullie er zijn." Sommige inwoners waren niet blij met de gemeentelijke herindeling. Ze spraken hun zorgen uit over een gemeente op afstand. Een schone taak voor GroenLinks om een nabije gemeente te zijn!

Tijdens de ronde langs de deuren spraken we over het initiatief om een dorpsvoorziening in de school te starten. Een tussenstop hadden we in het mooie Saaksum, een oase van rust waar de bewoners zich zeer senang bij voelen en waar Ria Damhof, voorzitter van het provinciaal bestuur, zich bij ons aansloot. Mooi die steun van de provincie. Onderwerp van gesprek in Saaksum was vooral het behoud van het mooie landschap.

In de middag bezochten we Oldehove en Niehove. In Oldehove speelt de sluiting van de supermarkt. Hopelijk kan een bewonersinitiatief de leemte opvullen.
We rondden de dag af in een van de pareltjes van het Westerkwartier, Niehove. Het luiden van de kerkklok begeleidde onze gesprekken. Jonge gezinnen worden een beetje gemist, maar men weet ook dat nieuwbouw geen optie is. Een boodschappen- voorziening is dat wel.
Het was een mooie lange dag. De gesprekken met de bewoners in de dorpen geven inzicht en energie: beide belangrijk voor een goed functioneren in de gemeenteraad van het nieuwe Westerkwartier.