Henk Bakker

wethouder Zuidhorn en kandidaat plek 2

Het Westerkwartier kan alleen maar Westerkwartier zijn en blijven als de gemeente nog veel duurzamer wordt. Vervuiling, het uitputten van grondstoffen, het uitsterven van planten en dieren én het verstoken van fossiele brandstoffen, maken de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen onleefbaar. Het is onze opdracht ervoor te zorgen dat we het Westerkwartier leefbaar houden.”

 

Sinds 1994 woon ik in het Westerkwartier (nu in Briltil), samen met Marleen en tot voor enkele jaren met onze drie kinderen.

Na acht jaar oppositie voeren in de gemeenteraad, ben ik nu vier jaar wethouder in Zuidhorn. Dat doe ik met veel plezier. En ik heb gemerkt dat ik in die functie resultaten kan bereiken met mijn manier van werken, die gebaseerd is op samenwerking en vertrouwen, met aandacht voor de mensen. We hebben o.a. een goed duurzaamheids-, groen- en verkeersbeleid van de grond gekregen, maar ook mooie culturele projecten, zoals de Kinderdichter en Jazz te Gast.

Resultaten haal ik nooit alleen, altijd samen met anderen. Dat is misschien wel de kern van onze democratische samenleving. Daar wil ik met en vanuit een sterk GroenLinks graag mee verder gaan. Samen willen en kunnen wij de nieuwe gemeente Westerkwartier mooier, schoner en eerlijker maken. Want er is nog veel te doen.