Grootegast, Niekerk

Dag 5 van onze dorpentocht begon in de bibliotheek in Grootegast. We kregen een kop koffie en spraken over het belang van een bibliotheek in een dorp. De bibliotheek vervult een brede maatschappelijke functie. Het  heeft meer in huis dan alleen de leenfunctie. De bibliotheek wil zich aansluiten bij actuele thema’s als persoonlijke ontwikkeling, ontmoeting en sociaal domein. Deze innovatieve bibliotheek 3.0 zien wij helemaal zitten!

We belden aan bij verschillende huizen in Grootegast en spraken met inwoners over het belang van voorzieningen in hun dorp, zoals het zorgloket. Ook thema's als armoede en integratie kwamen in de gepsrekken naar voren.

Na de lunch In Niekerk, die we samen met de fietsers van de Tour de Westerkwartier genoten (man....man.... wat zijn we trots op hen!),  vervolgden we onze huis-aan-huis campagne. Ook in Niekerk leven thema's als woningbouw, dierenwelzijn en een nabije gemeente. Thema's die in ons programma terug te lezen zijn.

Het is goed om te merken dat steeeds meer leden zich bij onze actie aansluiten en dat het helemaal niet vervelend is om aan te bellen en naar mensen te luisteren.

Ons team die huis-aan huis aanbelt groeit en daar zijn we trots op. Evelien en Kees, bedankt voor jullie hulp!